Ο Gault Millau ανακοίνωσε την έναρξή του στην Ελλάδα

Μέσα από μια λαμπερή βραδιά που έφερε κοντά όλο τον κόσμο της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής αλλά και όλους τους επώνυμους λάτρεις του καλού φαγητού, ο Gault & Millau ανακοίνωσε επισήμως την έναρξη του στην χώρα μας.

Η εκδήλωση δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κάπου διαφορετικά εκτός από την Γαλλική Πρεσβεία, αφού η Γαλλία είναι η μαμά – χώρα του παγκόσμιου οδηγού εστιατορίων αλλά και γενέτειρα της υψηλής γαστρονομίας.

O Gault & Millau είναι ένας διεθνής θεσμός που έχει ως σκοπό τη διατήρηση της ποιότητας της γαστρονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γαστρονομικό δίκτυο αποτελούμενο από εστιατόρια που αξιολογούνται από εκπαιδευμένους επιθεωρητές. Ξεκίνησε τη δεκαετία του ’60 – τότε που ο Henri Gault και ο Christian Millau, δύο δημοσιoγράφοι και κριτικοί εστιατορίων ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο οδηγό αξιολόγησης εστιατορίων προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Τη βραδιά άνοιξε ο Γάλλος Πρέσβης Christophe Chantepy, ενώ ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Gault & Millau International, Come de Cherisey αλλά και του CEO του Gault & Millau Greece, Στέλιου Γρηγοριάδη.

Από αριστερά ο ο Γάλλος γευσιγνώστης & δημοσιογράφος Sebastien Ripari, ο Côme de Cherisey πρόεδρος του Gault&Millau Internatinal, o Γάλλος πρέσβης Christophe Chantepy και ο Στέλιος Γρηγοριάδης CEO του Gault & Millau Greece

«Είναι εκπληκτικό και ευχάριστο να ανακαλύπτει κανείς ότι το τραπέζι εδώ στην Ελλάδα είναι στρωμένο όπως τον παλιό καλό καιρό στη Γαλλία, να υπάρχουν στο τραπέζι όλες οι πιατέλες. Η ελληνική γαστρονομία δεν είναι αρκετά γνωστή στο εξωτερικό, ο πλούτος της ποικίλει ανάλογα με τις περιοχές και η φινέτσα της αξίζει να γίνει ευρύτερα γνωστή. Ελπίζω με τον οδηγό Gault&Millau οι επισκέπτες της Ελλάδας να ξεφύγουν από τον μουσακά και το σουβλάκι και να ανακαλύψουν το τεράστιο ταλέντο των Ελλήνων Σεφ» λέει ο Γάλλος Πρέσβης Christophe Chantepy.

Η αρχισυντάκτρια του Gault&Millau Greece κυρία Νατάσα Θεοχάρη

«Η προσπάθεια για την έναρξη του θεσμού στην χώρα μας ξεκίνησε από το πάθος μου για την ελληνική γαστρονομία και την ανάδειξη της σε διεθνές επίπεδο. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και ο Gault&Millau είναι πλέον στην χώρα μας. Ένα μαγικό και συνάμα απαιτητικό ταξίδι ξεκινά με οδηγό την αξιοκρατία, την ποιότητα και την εξωστρέφεια. Επιτέλους, η Ελλάδα διεκδικεί τη θέση που της αξίζει στην παγκόσμια γαστρονομία» λέει ο Στέλιος Γρηγοριάδης CEO του Gault & Millau Greece.

Δεξιά ο Στέλιος Γρηγοριάδης CEO του Gault & Millau Greece και ο Γάλλος γευσιγνώστης & δημοσιογράφος Sebastien Ripari

«Η καρδιά μου σήμερα ανοίγεται σε όλους τους Έλληνες Σεφ που βρίσκονται κοντά μας σήμερα. Ο οδηγός Gault&Millau αγαπά τους Σεφ, θέλουμε πολύ να δουλέψουμε μαζί σε εθνικό επίπεδο. Ο κύριος Στέλιος Γρηγοριάδης πάλεψε με όλη του την ενέργεια να έρθει ο Gault&Millau στην Ελλάδα και τον ευχαριστώ πολύ. Ο στόχος μας είναι η ελληνική γαστρονομία, τα εστιατόρια, οι Σεφ και τα ελληνικά προϊόντα να ταξιδέψουν ανά την υφήλιο» λέει ο πρόεδρος του Gault & Millau International, Come de Cherisey.

Προσωπικότητες όπως ο Γάλλος γευσιγνώστης & δημοσιογράφος Sebastien Ripari, o Ηλίας Μαμαλάκης, ο Στέλιος Παρλιάρος, η Ντίνα Νικολάου και ο Δημήτρης Κατριβέσης μίλησαν για την αγάπη τους στην ελληνική κουζίνα και στα προϊόντα της και καλωσόρισαν τον θεσμό στον τόπο μας.

«Πέρασα από δύσκολες καταστάσεις τεχνικά, πάλεψα και παλεύω ακόμα για την ελληνική πρώτη ύλη, η Ελλάδα έχει ένα μοναδικό διαμάντι τη μαστίχα και δεν τη χρησιμοποιούμε αρκετά. Ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα με μια καινούργια εκπομπή για να βρίσκω πρώτες ύλες και νέους παραγωγούς, προσπαθώ να αναδείξω τα υλικά αυτά σε μια νέα ελληνική ζαχαροπλαστική» λέει ο Σεφ ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος.

«Νομίζω ότι ανοίγει ένα άλλο κεφάλαιο για την ελληνική γαστρονομία. Έχουμε νέους Σεφ που είναι πραγματικά ταλαντούχοι, με πολλή έμπνευση και πολύ εργατικοί. Έχουμε μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τον Gault & Millau σαν ένα παράθυρο προς τα έξω. Έχουμε πολύ αξιόλογα προϊόντα και αξίζουμε το καλύτερο. Νομίζω ότι με τον θεσμό αυτό μπορούν να μας δουν και να πάρουμε τη θέση που μας αρμόζει» λέει η Σεφ Ντίνα Νικολάου.

«Η ελληνική κουζίνα είναι καταπληκτική. Η ιστορία της χώρας και οι αξίες του τόπου κάνουν τα προϊόντα της να παραμένουν μοναδικά και ταυτόχρονα να εξελίσσονται. Οι ρίζες της ελληνικής κουζίνας είναι στη γη ενός περήφανου και γενναιόδωρου λαού» λέει ο ο Γάλλος γευσιγνώστης & δημοσιογράφος Sebastien Ripari.

Ο Gault & Millau κατακτά συνεχώς νέους γαστρονομικούς προορισμούς και γνωρίζει νέες κουζίνες και γευστικές συνήθειες από κάθε γωνιά του κόσμου χωρίς να σταματά να αναπτύσσεται.

Αυτή τη στιγμή ο θεσμός δραστηριοποιείται σε 22 χώρες όπως: στο Λουξεμβούργο, στο Βέλγιο, στην Ελβετία, στην Αυστρία, στη Ρωσία, στην Αυστραλία, στο Ισραήλ, στον Καναδά και στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γαστρονομικό δίκτυο αποτελούμενο από εστιατόρια που αξιολογούνται από εκπαιδευμένους επιθεωρητές του θεσμού, όπου μέσα από το δίκτυο αυτό η γαστρονομία ταξιδεύει, εμπνέει, δανείζεται,επηρεάζει, επηρεάζεται και εξελίσσεται.

 

NEWSLETTER

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ