Τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης τέχνης «The Art of Zhen Shan Ren»

Τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης ζωγραφικής, The Art of Zhen Shan Ren - Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο Foyer του θεάτρου Παλλάς

Η διεθνής έκθεση τέχνης «The Art of Zhen Shan Ren» (Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας) από τον Ιούλιο του 2004, έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από 40 χώρες και 200 πόλεις ανά τον κόσμο.

Οι 18 καλλιτέχνες που συμμετέχουν με τα έργα τους είναι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ (ή Φάλουν Ντάφα), μιας αρχαίας πνευματικής εξάσκησης για την καλλιέργεια νου και σώματος, η οποία στην Κίνα διώκεται από τον Ιούλιο του 1999.

Mέσα από αυτή την έκθεση οι καλλιτέχνες θέλουν να μοιραστούν με το κοινό, την ομορφιά του Φάλουν Ντάφα καθώς και τις προσωπικές τους εμπειρίες – καθώς πολλοί από τους ίδιους υπέστησαν σκληρά βασανιστήρια όταν άρχισε η δίωξη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία πριν λίγες ημέρες στο Foyer του θεάτρου Παλλάς με διοργανωτές την Ελληνική Ένωση Φάλουν Ντάφα, το περιοδικό Taste of Life και την Luxury Concierge.

Foyer Θέατρο Παλλάς
Ναταλία Μπασδέκη, Αλέξανδρος Κοκκινάκης
Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Taste of Life Ναταλία Μπασδέκη με τον Αλέξανδρο Κοκκινάκη
Οι διοργανωτές της έκθεσης Αλέξανδρος Κοκκινάκης από την Ελληνική Ένωση Φάλουν Ντάφα, Γιάννης Στασινόπουλος της Luxury Concierge και η Κατερίνα Νικολίτση, Ναταλία Μπασδέκη και Χρήστος Ευθυμίου – Περιοδικό Taste of Life
Αλέξανδρος Κοκκινάκης, Μαρία Βατοπούλου, Ναταλία Μπασδέκη (επιμελήτρια έκθεσης)
Αλέξανδρος Κοκκινάκης, Μαρία Βατοπούλου, Ναταλία Μπασδέκη.
Γιώργος Τζόκας, Γιώργος Δημολιάνης από την Ελληνική Ένωση Φάλουν Ντάφα, Στέλιος Καφαντάρης, Αλέξανδρος Κοκκινάκης
Ζαφείρης Γεωργόπουλος, Χρήστος Ευθυμίου, Δημήτρης Λιμπερόπουλος, Αλέξανδρος Κοκκινάκης

 

Ελπίδα Βασιλειάδου, Δημήτρης Λιμπερόπουλος, Όλγα Βυσσαράκη
Ελπίδα Βασιλειάδου, Δημήτρης Λιμπερόπουλος, Όλγα Βυσσαράκη

Ανάμεσα στους ξεχωριστούς καλεσμένους και ο καταξιωμένος ζωγράφος Άγγελος, ο οποίος τίμησε τα εγκαίνια της έκθεσης με την παρουσία του, συγκινήθηκε με τα έργα και την τεχνική τους και εξέφρασε ότι του μίλησαν στην καρδιά του – «Γιατί είναι έργα που έγιναν με πολύ αγάπη».

Γιάννης Στασινόπουλος, Σούλα Παπουτσίδη, Άγγελος
Οι ζωγράφοι Άγγελος και Δημήτρης Βαρβαρέσσος
Η art curator Ειρήνη Βανταράκη, ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης, η επιμελήτρια της έκθεσης Ναταλία Μπασδέκη, η ζωγράφος Ιωάννα Καλογήρου, ο διεθνούς φήμης Άγγελος, η γκαλερίστρια Σούλα Παπουτσίδη και ο ζωγράφος Δημήτρης Βαρβαρέσσος

Έργα σε καμβά, κυρίως ελαιογραφίες, εμπνευσμένες από αληθινές εμπειρίες των ζωγράφων, αποπνέουν τις αρχές της φιλοσοφίας του Φάλουν Ντάφα: την Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα. Ακόμα και οι πιο σκληρές εικόνες εκδηλώνουν ελπίδα, θετικότητα και δύναμη. Η τεχνοτροπία των έργων είναι νέο-αναγεννησιακή.

«Είμαι ένας από τους μάρτυρες‧ είχα καταδικαστεί παράνομα σε καταναγκαστικά έργα για τρία χρόνια, μου έκαναν ηλεκτρικά σοκ και άλλες μορφές βασανιστηρίων», λέει ένας από τους ζωγράφους. λέει ένας από τους ζωγράφους. «Ως καλλιτέχνης θέλω να δείξω — μέσα από το πινέλο μου τι συμβαίνει στην Κίνα». «Η τέχνη μου θέλω να εκφράσει όχι μόνο τα συναισθήματά μας αλλά και όσα περάσαμε εν μέσω της δίωξης».

 

 

NEWSLETTER

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ