Η διεθνής έκθεση τέχνης «The Art of Zhen Shan Ren» στο Foyer του θεάτρου Παλλάς

Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας

«Τραγωδία στην Κίνα», 2004, από τον Li Yuan, λάδι σε καμβά (46 x 36 ίντσες)

Η διεθνής έκθεση τέχνης «The Art of Zhen Shan Ren» (Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας) συγκεντρώνει το έργο δεκαοκτώ καλλιτεχνών με ιδρυτή της τον κ. Κουν-Λουν Τζανγκ, έναν από τους πιο καταξιωμένους γλύπτες της σύγχρονης Κίνας. Από τον Ιούλιο του 2004, έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από 40 χώρες και 200 πόλεις ανά τον κόσμο.

Όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με τα έργα τους οι οποίοι, εκτός της Καθλίν Γκίλλις, είναι Κινέζοι στην εθνικότητα εξασκούν μια αρχαία πνευματική εξάσκηση για την καλλιέργεια νου και σώματος, το Φάλουν Γκονγκ (ή Φάλουν Ντάφα).

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από τις τρεις θεμελιώδεις αξίες του Φάλουν Ντάφα, την Αλήθεια την Καλοσύνη και την Ανεκτικότητα.

«Μετά την Παρέλαση», 2005, από τον Xiqiang Dong, λάδι σε καμβά (36 x 48 ίντσες)

Από το 1992 που το Φάλουν Ντάφα δημοσιοποιήθηκε στην Κίνα, έφτασαν να το ασκούν πάνω από 70.000.000 άνθρωποι σε λίγα μόλις χρόνια. Παρόλα αυτά, μία παραδοσιακή άσκηση με έμφαση στην πνευματικότητα όπως το Φάλουν Ντάφα, δεν μπόρεσε να γίνει ανεκτή σε ένα καθεστώς επίσημα άθεο, και τον Ιούλιο του 1999 το κινεζικό καθεστώς ξεκίνησε επίσημα να τη διώκει.

Όλα τα έργα είναι εμπνευσμένα από αληθινές εμπειρίες ασκουμένων και πολλά αυτά είναι από εμπειρίες των ίδιων των καλλιτεχνών, οι οποίοι υπέμειναν οι ίδιοι φρικτά βασανιστήρια σε κινεζικές φυλακές λόγω της εξάσκησής τους.

Τα έργα της έκθεσης δίνουν μια βαθιά οπτική σε σημαντικά γεγονότα για την Κίνα του 21ου αιώνα, ενώ ταυτόχρονα απεικονίζουν την εσωτερική ζωή του καλλιτέχνη.

«Σάστιμα», 2009, Τσεν Σιαοπίνγκ, ελαιογραφία, (120 x 190 εκατοστά). Μια ασκούμενη του Φάλουν Ντάφα εκπέμπει ορθότητα και συμπόνια στους βασανιστές της.

Η τεχνοτροπία των έργων είναι νέο-αναγεννησιακή, ενώ η υψηλή τέχνη και η θεματολογία τους αντανακλά το ενάρετο μονοπάτι των καλλιτεχνών και την ομορφιά της εσωτερικής καλλιέργειας του ανθρώπου. Ακόμη και τα πιο «σκληρά» έργα της έκθεσης εκπέμπουν φως, λεπτότητα, πνευματικότητα και έναν σπάνιο πλούτο συναισθημάτων.

Είναι μια έκθεση επίκαιρη και συγκλονιστική που κάνει έκκληση να σταματήσει η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

«Η συνείδηση, καθορίζει την ανθρώπινη φύση, και το δικαίωμα στη συνείδηση είναι το πιο θεμελιώδες, δικαίωμα ενός ανθρώπου.

Κανένα έγκλημα επομένως, δεν είναι χειρότερο από το έγκλημα ενάντια στην συνείδηση».

FOYERΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ – Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Διάρκεια: 15-22 ∆εκεμβρίου

Εγκαίνια: 15 ∆εκεμβρίου, ώρα 6 μ.μ. – 8:30 μ.μ.

Ώρες λειτουργίας: 11 π.μ. – 10 μ.μ.

 

Υποστηρικτές της έκθεσης: Luxury Concierge & ROSEMARY WATER

 

NEWSLETTER

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ