Έξι χρόνια «A Jewel Made in Greece»

15-18 Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η 6η συνάντηση δημιουργών του A Jewel Made in Greece στο Ζάπειον Μέγαρον

Κάθε χρόνο το A Jewel Made in Greece φτιάχνει ένα στεφάνι με κοσμήματα από τους συμμετέχοντες δημιουργούς.

Έξι χρόνια πριν το A Jewel Made in Greece γεννήθηκε, δοκιμάστηκε και ενηλικιώθηκε. Δημιούργησε ένα νέο ανταγωνιστικό και εξακολουθητικά ανανεούμενο όχημα, μια πλατφόρμα δημιουργίας, συνέργειας και έμπνευσης στην οποία συμμετέχουν σύγχρονοι Έλληνες σχεδιαστές-δημιουργοί κοσμήματος, αναπτύσσοντας παράλληλα έναν οργανικό διάλογο ανάμεσα στον πολιτισμό της σύγχρονης τέχνης και στον πολιτισμό της μακραίωνης ιστορίας του Ελληνικού κοσμήματος.

«Έξι χρόνια μετά τα πρώτα δειλά του βήματα, το AJMIG είναι, για πολλούς διαφορετικούς λόγους, ένα κερδισμένο στοίχημα. Τόσο για εμένα την ίδια που το οραματίστηκα και έκτοτε το υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις όσο, πιστεύω, και για τα μέλη του, τους εξαιρετικούς Έλληνες σχεδιαστές που το στήριξαν από την αρχή». λέει η Μαίρη Σαμόλη, η δημοιουργός του AJMIG.

Η Μαίρη Σαμόλη, δημοιουργός του A Jewel Made in Greece

Κύριος σκοπός της πλατφόρμας είναι η προώθηση της εικόνας του σύγχρονου δημιουργικού Ελληνικού Κοσμήματος στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο Κόσμο. Και ασφαλώς, η ανάδειξη της μοναδικότητας του κάθε δημιουργού, με σεβασμό και ελεύθερο χώρο παρουσίας στην προσωπικότητα του καθενός ξεχωριστά.

Βραχιόλι σχεδιασμένο από τη Μαίρη Σαμόλη

Το World Trade Center στο Ντουμπάι, το εμβληματικό κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και πρόσφατα το Μuseum of Αrts & Design ΜAD στη Νέα Υόρκη, ήταν κάποιοι από τους έως σήμερα σημαντικότερους σταθμούς του, όπου και φιλοξενεί πλέον κάθε χρόνο σε δικές του εκθεσιακές διοργανώσεις τουλάχιστον δύο από τους συμμετέχοντες στην πλατφόρμα σχεδιαστές.

«Παράλληλα και στο πλαίσιο της επίμονης προσπάθειας προώθησης του Ελληνικού Κοσμήματος στον Κόσμο, καλλιεργούμε εδώ και καιρό την επαφή με διεθνείς Buyers και σχεδιαστές, προσκαλώντας τους στο Ζάππειο Μέγαρον όπου πραγματοποιείται η ετήσια έκθεση μας». λέει η κυρία Σαμόλη.

«Πέρα από την ετήσια έκθεση του Ζαππείου, παράλληλη δράση μας που συνεχίζεται με αμείωτη επιτυχία είναι τα trunk shows. Τα αποτελέσματα των οποίων είναι εξαιρετικά, με πολύ μεγάλη ανταπόκριση τόσο από πλευράς συμμετοχής των σχεδιαστών όσο και από πλευράς επισκεψιμότητας και τολμώ να πω και με εμπορική επιτυχία».

Η Μαίρη Σαμόλη αριστερά με την εξειδικευμένη στο κόσμημα δημοσιογράφο Katerina Perez, στην γκαλερί Oia Treasures, στη Σαντορίνη από την ημερίδα με θέμα «πόσο και πώς η Αρχαία Ελληνική κοσμηματική Τέχνη επηρέασε την σύγχρονη παγκόσμια δημιουργία» .

Το AJMIG εκδίδει κάθε χρόνο και ένα αναλυτικό λεύκωμα με επαγγελματικές φωτογραφίες των κοσμημάτων και συνοδευτικά κείμενα από έγκριτους Ιστορικούς Τέχνης, όπως η Ίρις Κρητικού (Σύμβουλος ιστορικός τέχνης του AJMIG), η Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν και η Bryna Pomp [Jewelry specialist & curator στο ΜΑD], όπου καταγράφονται όλες οι συμμετοχές, ενώ προσφέρεται χώρος και σε σημαντικά Μουσεία, με σκοπό να αναδειχθεί η ιστορία του Ελληνικού κοσμήματος.

«Κι όλα αυτά, σε μια χρονική στιγμή όπου ο Ελληνικός Πολιτισμός–διαχρονικό κίνητρο έμπνευσης, δημιουργίας, παραγωγικότητας και εξέλιξης – αποτελεί το μέγιστο εφόδιο για την εξωστρέφεια και την σύγχρονη αισθητική παρουσία της χώρας σε διεθνές επίπεδο» λέει η κυρία Σαμόλη.

Στις 15-18 Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η 6η συνάντηση δημιουργών του A Jewel Made in Greece στο Ζάπειον Μέγαρον.

NEWSLETTER

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ